IOK:s ordförande Thomas Bach. Foto: TT.

Publicerad 10 mars 2021

Bach omvald som IOK-ordförande

Thomas Bach blir kvar som ordförande för Internationella Olympiska Kommitténs. På onsdagens valdes han om för fyra nya år.

Den tidigare OS-guldmedaljören i fäktning (Montreal 1976) har varit IOK:s ordförande sedan den 10 september 2013 och blir nu kvar på sin position till 2025. Den nu 67-årige tysken var med och startade IOK:s Aktivas Kommitté 1981 och valdes in som IOK-ledamot 1991. Han var vice ordförande i IOK under tre perioder innan han blev ordförande under 2013. Han var dessutom ordförande i Tyskland Olympiska Kommitté mellan åren 2006 och 2013.

Bach var den enda kandidaten till ordförandeposten och valdes med röstsiffrorna 93-1 av IOK:s 137:e session. Bach var tacksam över stödet han fick.

- Tack så mycket från botten av mitt hjärta för detta överväldigande stöd och det stora förtroendet. För mig är är det ännu mer överväldigande med tanke på att reformer och svåra beslut som vi har varit tvungna att fatta, sade Bach och fortsatte:

- Det berör mig. Det gör mig ödmjuk. När jag blev vald som ordförande för första gången i Buenos Aires 2013 sade jag att villle leda IOK i enlighet med min kampanjs motto "Unity in diversity". Det kommer även att gälla under min andra och sista mandatperiod.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper