Petra Sörling är en av åtta nya IOK-ledamöter. På bilden syns även Yael Arad, Balasz Fürjes, Cecilia Roxana Tait Villacorta, Michelle Yeoh, Michael Mronz, Kim Jae-youl och Mehrez Boussayene tillsammans med IOK:s ordförande Thomas Bach. Foto: Greg Martin, IOK.

Publicerad 16 oktober 2023

Petra Sörling invald i IOK

Petra Sörling blev på tisdagen invald som ledamot i Internationella Olympiska Kommittén (IOK).

Internationella Olympiska Kommittén (IOK) skriver i ett pressmeddelande att Petra Sörling är en av åtta som blev invalda som ledamöter vid IOK:s session i Mumbai 15-17 oktober. Sörling var föreslagen tack vare det uppdrag hon har som ordförande i Internationella Bordtennisförbundet (ITTF).

- Jag känner stor ödmjukhet och tacksamhet för att ha blivit invald i Internationella Olympiska Kommittén. Det är inte bara en stor ära utan också ett stort ansvar som jag är redo att omfamna, säger Petra Sörling.

Sörling valdes i november 2021 till den första kvinnliga ordföranden i ITTF. Hon tog plats i SOK:s styrelse i april 2021.

Sverige har nu tre ledamöter i IOK och alla är kvinnor. Förutom Petra Sörling är det Gunilla Lindberg och Frida Hansdotter. Gunilla Lindberg blev under sessionen i Indien omvald att vara kvar i IOK till 2027. Det finns nu totalt 107 IOK-ledamöter och drygt 41 procent är kvinnor.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper