Publicerad 14 december 2020

Träningspass med Malin Ewerlöf till förmån för Musikhjälpen

Till förmån för Musikhjälpen 2020 auktionerade Sveriges Olympiska Kommitté ut ett exklusivt träningspass tillsammans med olympiern och löparesset Malin Ewerlöf. 

Totalt lämnades 102 bud på träningspasset med Malin Ewerlöf och det vinnande budet blev 7.200 kr som gick till Musikhjälpen 2020 och Radiohjälpens insatser för att "Ingen människa ska lämnas utan vård". Totalt samlade Musikhjälpen 2020 in 48 071 000 kr.

SOK:s auktion

Vinnaren får ett timslångt träningspass tillsammans med Malin Ewerlöf för dig och en kompis. Ni får även varsitt tränings-set ur den olympiska kollektionen från UNIQLO och en övernattning på Clarion Sign med inträde till Selma Spa.

Musikhjälpen sändes den 14-20 december och årets tema var ”Ingen människa ska lämnas utan vård”.

Ingen människa ska lämnas utan vård

Hälsa är en mänsklig rättighet. Ändå saknar minst halva världens befolkning tillgång till grundläggande hälso- och sjukvård. Bland de 7,4 miljoner barn och unga som dog under 2019 hade de allra flesta fall varit möjliga att förebygga eller behandla. Det finns kunskap och resurser för att rädda miljontals liv, som inte når fram. I FN:s globala mål ingår allmän hälso- och sjukvård för alla senast 2030. För att nå dit behövs det stora insatser. Pengar som skänks till årets insamling kommer att gå till internationella projekt som stärker hälso- och sjukvård i samverkan med lokalsamhället, för att människor ska få likvärdig tillgång till vård och hälsa utan att drivas in i fattigdom. Konkret kan det handla om stöd till vårdcentraler, mobila hälsokliniker och utbildning av lokala hälsoarbetare.
(från Musikhjälpens hemsida)

Partners

Huvudsponsorer, logotyper