Ishockeyns 3x3 spelas på mindre planer och har lag från mixade nationer. I Lausanne är det åtta mixade lag som spelar. Foto: OIS.

Publicerad 11 januari 2020

Massor av mål i 3x3

Lagkamraterna kommer från länder som Qatar, Luxemburg och Mexiko. De 15-åriga svenska målvakterna Lukas Swedin och Sofie van Dueren har svettiga matcherna när de är på isen i ungdoms-OS nya 3x3-turnering.

Thawab al-Subaey från Qatar spelar tillsammans med Lukas Swedin i lag grå i 3x3-ishockeyn. Foto: OIS.

Thawab al-Subaey från Qatar spelar tillsammans med Lukas Swedin i lag grå i 3x3-ishockeyn. Foto: OIS.

Lukas lag har hittills vunnit två matcher och förlorat en. Tillsammans med målvaktskollegan från Kazakstan i pojkarnas lag grå har han fått närmare 150 skott mot sig.

Sofies lag står på en seger och två förluster efter tre spelade matcher. Även hon har blivt bomberderad med långt över 120 skott under tre matcher. I snitt har det blivit 16 mål i hennes tre matcher. Fler svettiga matcherna väntar under söndagen.

Premiär för skidskyttarna

I skidskyttarnas inledande distans hade svenskarna bra fart i spåret, men lite besvärligare på skjutvallen. Killarna var jämna med Victor Berglund 13:e, Fabian Hermansson 15:e och Oscar Berglund 16:e. I flickloppet var Sara Andersson bäst på 29:e plats. Wilma Björn blev 43:a och Klara Andersson 63:a. Det blir Oscar Andersson och Sara Andersson som kör söndagens singelmixedstafett.

Förlust i curling

I curling har det svenska laget med Nilla Hallström, Lisa Norrlander, Axel Landelius och Olle Moberg inlett med två förluster. Det blev 3-7 mot Italien på lördagskvällen, nu väntar match mot Tjeckien under söndagen.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper