Emma Sahlin under sitt åk i super-G under världsungdoms-OS i Lausanne. Foto: OIS.

Publicerad 10 januari 2020

Tävlingarna i gång i Lausanne

Världsungdoms-OS är i gång i Lausanne. Först ut av svenskarna var flickornas super-G. Det svenska laget gjorde en stark laginsats med alla tre bland de 15 främsta.

Både Emma Sahlin och Hanna Aronsson Elfman fick dessutom sitta en varsin stund i ledarstolen. Hanna hade en grym avslutning på sitt åk och tog sju placeringar från den sista mellantiden och in till mål. Hanna slutade på femte plats med tiden 56,70, 43 hundradelar bakom segrande Amelie Klopfenstein från Schweiz. Frankrikes Caitlin McFarlane var tvåa, åtta hundradelar bakom, och israeliska skrällen Noa Szollos tog bronset med tiden 56,36.

Wilma Marklund var näst snabbast till den första mellantiden och höll fint till en 13:e plats, 1,05 från täten. Emma Sahlin blev 15:e, distanserad av Klopfenstein med 1,12. Med placeringarna 5-13-15 gjorde svenskorna en riktigt bra laginsats.

Resultat i super-G ligger också till grund för kombinationstävlingen, som avslutas med ett slalomåk under lördagen. Då är det start för flickorna klockan 12.30.

Hanna Aronsson Elfman fick sitta en stund i ledarstolen. Foto: SOK

Hanna Aronsson Elfman fick sitta en stund i ledarstolen. Foto: SOK

Seger för Swedin

I ishockeyns 3x3 vann den svenske målvakten Lukas Swedins gråa lag sin första match med 9-8 mot lag blå. Lukas spelar med lagkamrater från hela världen, bland annat Qatar och Mexiko.

Däremot blev det förlust för målvakten Sofie van Duerens gråa lag i flickturneringen. Blått lag vann med 9-7.

Förlust i curling

Det svenska curlinglaget med Lisa Norrlander, Nilla Hallström, Axel Landelius och Olle Moberg föll i inledningsmatchen mot starka Japan. Det stod 4-4 efter sex omgångar, men det blev japansk seger med 7-4. Sveriges ställs närmast mot Italien under lördagen.

Följ tävlingar Lausanne 2020

Svenskarnas tävlingstider och resultat

Partners

Huvudsponsorer, logotyper