Gunilla Lindberg blir både hedersmedborgare i Gangwon-provinsen och tilldelas Maenghomedaljen, en av Sydkoreas förnämsta idrottsutmärkelser. Hon flankeras bland annat av Gangwonprovinsens guvenör Choi Moon-Soon, Sydkoreas idrottsminister Jong Hwan-Do samt Lee Hee-Beom, ordförande i organisationskommittén för OS i PyeongChang. Foto: ANOC.

Publicerad 22 november 2018

Gunilla Lindberg prisad och hedersmedborgare i Sydkorea

SOK:s generalsekreterare Gunilla Lindberg blir hedersmedborgare i Gangwon och tilldelas dessutom Maenghomedaljen - en av Sydkoreas förnämsta idrottsutmärkelser.

Gunilla Lindberg var IOK:s högsta ansvariga i samband med OS i PyeongChang. Gunilla ledde koordineringskommission med stor framgång. Spelen gav ett överskott på cirka en halv miljard kronor.

Lindberg fick motta utmärkelserna av Gangwon-provinsens guvenör Choi Moon-Soon och Sydkoreas idrottsminister Jong Hwan-Do. Med för att fira fanns även Lee Hee-Beom, som ledde den lokala organisationskommittén under OS i PyeongChang.

- Jag är extremt ärad av de utmärkelser som jag har fått. Jag tar emot dessa ödmjukt som en symbol för alla de inom den olympiska rörelsen som arbetade outtröttligt för att stödja er med att leverera spelen i PyeongChang. På många sätt har Sydkorea blivit ett hem för mig och det är trevligt att komma hem igen till er alla. Det får mig särskilt att minnas den underbara resa som vi gjorde tillsammans, säger Gunilla Lindberg.

Gunilla åker nu vidare till Japan för att som generalsekreterare för ANOC (sammanslutningen av alla nationella olympiska kommittér) leda organisationens årsmöte i Tokyo. Under det mötet ska även den svenska kampanjen för första gången presentera sitt koncept för vinterspelen 2026 i ett internationellt sammanhang.

- Det är en stor fördel för oss i SOK att kunna luta oss mot Gunillas enorma erfarenhet när det gäller att leverera olympiska spel, säger SOK:s ordförande Mats Årjes.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper