Publicerad 20 december 2017

IOK-beslut: Ingen Pichler i PyeongChang

Wolfgang Pichler kommer inte att leda de svenska skidskyttarna under OS i PyeongChang.

Internationella Olympiska Kommittén (IOK) har nu offentliggjort vilka ryska aktiva och ledare som är kvalificerade att delta under neutral flagg, som Olympic Athletes from Russia (OAR), vid OS i PyeongChang 2018. Likaså har man informerat om vad som gäller för ledare som arbetat för Ryssland i samband med OS i Sotji 2014.

Detta innebär att chefstränaren för det svenska skidskyttelandslaget, Wolfgang Pichler, inte får delta vid OS i PyeongChang i februari 2018, eftersom han tränat ryska dopingavstängda skidskyttar inför och under OS i Sotji 2014.

- Läget är självklart tråkigt för laget som sannolikt innebär att Wolfgang inte kan leda laget under OS. Men vi accepterar och förstår IOK:s linje, som innebär att ledare som arbetat med ryska idrottsmän som begått dopingbrott vid OS i Sotji 2014 inte får vara med i PyeongChang 2018, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

Svenska Skidskytteförbundet har meddelat att förbundet inte kommer att överklaga beslutet utan fokuserar på att ge svenska skidskyttelandslaget de bästa möjliga förutsättningarna för att prestera under OS i februari.

En annan huvudansvarig skidskytteledare kommer nu att utses för OS i stället för Wolfgang Pichler.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper