Hanna stod för spelens guldskräll

Det blev två medaljer till Sverige på Alpensias OS-banor under torsdagen.

Torsdag 15:e februari är en dag som 22-åriga Hanna Öberg aldrig lär glömma.

Guld i skidskyttets distanstävling (15 km) efter 20 felfria skott och spelens hittills största överraskning alla kategorier var ett faktum.

- Jag förstod att jag hade chansen på medalj efter mitt skytte. Men guld, nej, det är knappt att jag kan tro det, sade Hanna som bäst har en 21:a placering individuellt i världscupen.

Segermarginalen till tvåan Kuzmina från Slovakien, blev 25 sekunder.

Favoriten Laura Dalhmeier, Tyskland, fick nöja sig med brons slagen med drygt 41 sekunder av Hanna Öberg.

Charlotte Kalla kramar om segrarinnan Ragnhild Haga. Foto: TT

Silver till Charlotte Kalla

Bara några timmar före Hanna Öbergs guld säkrade Charlotte Kalla ett silver på 10 km fri stil. Åt Ragnhild Haaga, Norge, var det inget att göra åt. Hennes segermarginal blev knappt 20 sekunder.

-Jag gav verkligen allt. Det är bara att gratulera Ragnhild som var starkast för dagen, sade Charlotte efter sin andra olympiska medalj i PyeongChang.

Charlotte säkrade sitt silver med en marginal på tolv sekunder till de båda treorna Marit Björgen, Norge, och Krista Parmakoski, Finland.

Sebastian Samuelsson under distansloppet. Foto:TT

Nära nya medaljer

I det flödande elljuset i den koreanska kvällen var Sebastian Samuelsson nära ytterligare en medalj i herrarnas distanslopp. Sebastian satte 19 av de 20 skotten. En miss i tredje skyttet, liggande, gjorde att Sebastian fick nöja sig med en fjärde plats. Men den platsen visade att Sebastian etablerat sig i den verkliga toppen bland världens skidskyttar.

I distansloppet innebär en miss en minuts tillägg och Sebastian var 29 sekunder från segraren Johannes Tingnes Böe, Norge.

Fredrik Lindström åkte in på en fin åttonde plats.

I damernas storslalom lyckades Frida Hansdotter bäst med en sjunde plats.

Tre Kronor gjorde entré i den olympiska hockeyturneringen med att slå Norge med klara 4-0.