Truppchef Peter Reinebo hälsar Wolfgang Pichler välkommen till OS-byn i PyeongChang. Foto: SOK

Publicerad 5 februari 2018

Välkommen till PyeongChang, Wolfgang!

Wolfgang Pichler har kommit till PyeongChang för att leda skidskyttarna under OS.
- Han är mycket välkommen in i truppen, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Internationella Olympiska Kommittén (IOK) meddelade den 5 december att ledare eller medicinare som arbetat med de av Oswaldkommissionen sanktionerade ryska idrottare under OS i Sotji 2014 inte skulle få ackreditering till spelen i Sydkorea. IOK justerade för en dryg vecka sedan dessa sanktioner för ledare, ett led i den omfattande process som genomförs angående Rysslandsrelaterade dopingfrågor. De nya förutsättningarna betyder att vissa ledare som inte längre arbetar i Ryssland får möjlighet att verka under OS i PyeongChang.

Under söndagskvällen kom Wolfgang Pichler fram till PyeongChang och välkomnades av SOK:s truppchef Peter Reinebo.

- Vi har respekt för IOK:s gedigna process i dessa frågor och är nu väldigt glada över att kunna välkomna Wolfgang till OS som ledare för de svenska skidskyttarna, säger Peter Reinebo.

Pichler gick rakt in den roll som han älskar. Strax före 23-tiden på söndagskvällen höll han ett möte med skidskyttarna för att detaljplanera kommande dags träningspass. Wolfgang koncentrerar sig nu på det viktiga förberedelsearbetet inför OS-starterna, där skidskyttet startar med damernas sprint den 10 februari.

- Jag är mycket glad över att vara här. Jag har nu lagt allt det som varit bakom mig och ser fram emot spelen och att göra bra resultat med mitt lag här i PyeongChang, säger Wolfgang Pichler.

Wolfgang vill nu helt fokusera på arbetet med att förbereda och matcha skidskyttelaget under OS-tävlingarna och kommer därför inte att ge några intervjuer eller göra några uttalanden i Rysslandsfrågan.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper