Emma Dahlström under Sotji 2014. Foto: TT

Publicerad 28 oktober 2016

"Jag försöker leva i nuet"

Freeskiåkaren Emma Dahlström, precis hemkommen från ett träningsläger i alperna, betar av en sak i taget.

- Vi var i en inomhushall i 12 dagar och körde rails. Min åkning känns bra. Det beror på att vi innan dess hade försäsongsläger i Chile i tre veckor. Då hann man komma tillbaka till en bra nivå.

Emma Dahlström kör tester på Bosön tillsammans med Sveriges Olympiska Kommitté. Foto: Josefine Sjöberg

Emma Dahlström kör tester på Bosön tillsammans med Sveriges Olympiska Kommitté. Foto: Josefine Sjöberg

Viktigast för Emma nu är just hålla en bra nivå och fortsätta underhålla åkningen. Något hon kommer att se till att göra på free ski-lägret i Stubaier Gletscher, Österrike, som börjar idag.

- Vi ska köra i en park som de byggt upp inför säsongen. Det är en specialpark med extra shape som de bygger varje höst så vi passar på att vara där en extra månad och köra. Sen kommer vi även att dra till Milano för en tävling (Ladies’ Big Air).

Emma Dahlström på Bosön. Foto: Josefine Sjöberg

Emma Dahlström på Bosön. Foto: Josefine Sjöberg

Under lägret och tävlingarna i Milano kommer både snowboard, och skidor. En gemenskap som är viktig.

- Vi har kul tillsammans, jag sneglar alltid lite extra på snowboardåkarna, jag tycker de har en mycket bättre stil än skidåkare, så jag passar på att härma lite. Det märks annars att Slopestyle har blivit en OS-gren, det kommer upp fler tävlingar och större intresse från vanlig media. Alla åkare blir lite mer fokuserade nu, men i viss mån är det fortarande ploj och lattjo, när det inte är OS-kval år.

Emma Dahlström tar en dag i taget. Foto: Josefine Sjöberg

Emma Dahlström tar en dag i taget. Foto: Josefine Sjöberg

Emma och Free ski-gänget körde i Bokwang, Sydkorea i februari i år, så de har redan erfarenhet och känningar på vad som väntas på OS i PyeongChang 2018.

- Nu tänker man absolut på det. Första OS-kvalet är i januari så det närmar sig för oss. Jag försöker leva i nuet. Inte tänka allt för mycket på det som kommer, men erfarenheten är "key" och det känns bra att ha gjort ett OS innan. Första gången jag stod på X-games, var jag så nervös att jag inte visste var jag skulle ta vägen, men för varje gång så kändes det lite bättre. Det är likadant med OS. Det kommer vara otrolig spänning, men det kommer vara väldigt nytta att ha upplevt det en gång innan.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper