Publicerad 21 oktober 2016

- Jag ska vara "on fire" när säsongen drar igång!

Måns Hedberg, Snowboard, har kommit hem från ett månadslångt läger i Australien. För tillfället är han på Bosön för att göra testar tillsammans med skidor och SOK, innan han ska iväg till Österrike för att träffa sina sponsorer.

- Jag hinner åka lördag-tisdag. Sen kommer resten av skid-laget ner den 28:e och då blir det fullt pådrag. Det är skön att ha fått lite åkning innan, säger Måns.

Han är motiverad för en ny säsong och har legat på bra i sommar.

- Jag är väldigt motiverad för ny säsong. Det ska bli spännande att se hur långt jag kan ta mig denna vinter. Jag känner mig stark i kroppen och även psykiskt mår jag bra, säger Måns.

Det kommer bli en hektiskt tävlingssäsong för Måns då bara han och Niklas Mattsson kan tävla för tillfället.

- Sven och Ludvig är skadade just nu, så då blir det mycket för min del. Jag åker till Kina, AIR + STYLE Music and Snowboard festival i Beijing och efter det blir det Sydkorea på ett till OS-kval. Sen flyger vi hem där jag hinner vara hemma i två dagar, innan jag åker till München och kör ett till OS-kval. Det blir mycket jag, Niklas och Jocke. Sen i december är Sven redo att köra. Då kommer han och jag åka till USA och köra OS-kvalet där, säger Måns.

Måns Hedberg gör Harres test under testdagarna på Bosön. Foto: Josefine Sjöberg

Måns Hedberg gör Harres test under testdagarna på Bosön. Foto: Josefine Sjöberg

Anledningen till att snowboardåkarna försöker få tid att åka i USA är för landet erbjuder den bästa möjliga åkningen.

- Åkningen hemma i Sverige är inte i toppklass ännu. Vi har inte fått upp några riktiga hopp, utan det är mest rail-åkning. I USA får vi bra hoppåkning och kan köra mer på den värre tricksen, säger Måns.

Måns har varit på rätt bana hela tiden och den enda utmaningen han kan komma på för tillfället är att han har lite problem med ländryggen.

- Jag får inte köra frivändning och benböj till exempel. Jag får inte lägga för mycket belastning på ländryggen, men nu har jag uppgraderat mitt rehab-schema så det känns väldigt bra. Kör jag rehaben varje dag, så kommer det här inte att påverka mig, säger Måns.

Av alla tävlingar är det kanske Sydkoreanska OS-kvalet som är mest intressant för Måns, anledningen är att Vinter-OS kommer gå av stapeln där om lite drygt 380 dagar.

- Jag var där förra året, på pre-OS-tävlingen i Slopestyle. Då hade jag lite problem med sista tricket. Annars så hade det nog varit pallplats. Nu är det Big Air och det ska bli kul att åka tillbaka dit, säger Måns.

Själva OS tänker han inte alltför mycket på.

- Jag ska ta mig till OS - så är det bara, men det är vägen dit som är viktigt. OS-kvalen och övriga tävlingar. Vi åker till Stubaier nu på träningsläger och då ska jag blir säker. Så jag verkligen är ”on fire” nu när säsongen drar igång på riktigt, säger Måns.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper