Publicerad 7 september 2016

Olympic Day är igång

Efter några veckors uppehåll är vi nu äntligen igång med Olympic Day igen. De senaste dagarna har vi besökt Gislaved, Alvesta och Farsta. I Gislaved och Alvesta hade barnen fått anmäla sig innan dagen och fått önska vilka idrotter de ville prova.

I Farsta var det en skoldag där ca 500 elever kom med sina klasser och fick prova på ett antal olika idrotter. I Gislaved fanns det plats för ett begränsat antal barn och de som kom på besök fick chansen att få råd och tips av föreningsledarna, men även av Olympierna som hade gott om tid att hinna besöka idrotter och prata med alla barn.

Alvesta hade plats för betydligt fler barn men också föreningar och ledare som kunde ta hand om barnen på ett bra sätt. På båda orterna gjorde engagerade föreningsledare verkligen gör allt för att hjälpa till och försöka visa upp sin idrott på bästa sätt. Härligt var det också att se mångfalden på idrotter som fanns på de olika orterna.

Här fanns allt från ridsport, skytte, kidsvolley och orientering till parkour, basket och fotboll. En salig blandning och det är just det som är poängen med Olympic Day. Att barnen får chansen att se vad det finns för olika idrotter att välja på.

Ofta är barn och föräldrar ovetande om att utbudet på föreningar är så stort på deras ort och många hittar en ”ny” idrott som de gärna vill prova på mera efter en Olympic Day.

- För idrotten i Alvesta betyder detta evenemang mycket, säger Lisbeth Johansson, Smålandsidrotten. Stort tack till alla idrottsföreningar och SOK med deras Olympier som med sitt fantastiska engagemang gav alla barn ett oförglömligt minne, att få vara Olympier för en dag! Nu har elden släckts i Alvesta men här har tänts många drömmar, avslutar Lisbeth.

Farsta har fått besök av Olympic Day flera gånger tidigare men aldrig har intresset varit så stort som i år. Det fanns i år plats för 20 klasser och det blev fullbokat på en gång. Det är extra roligt att skolorna verkligen tar chansen att vara med på Olympic Day när de får möjligheten. Ett femtontal föreningar fanns på plats för att ta hand om barnen och solen lyste från en blå himmel.

Självklart fanns också ett gäng taggade Olympier på plats som gjorde sitt bästa för att inspirera barnen. När nationalsången spelades i slutet på invigningen sjöng alla barn med och det var en fantastisk stämning som höll i sig hela dagen! Olympic Day turnén drar nu vidare med stopp i Vetlanda, Alsike, Tierp och Göteborg. Hela programmet hittar du på www.olympicday.se

Partners

Huvudsponsorer, logotyper