Foto: PS Communication

Publicerad 5 september 2016

”Idag har jag verkligen fått testa mina gränser”

Under helgen startade höstens turné för Heroes of tomorrow, projektet som vänder sig till unga ledare och ungdomar som vill utmana sig själva att utvecklas med och inom idrotten. Inför turnén har lokala ledare rekryterats och utbildats för att på sina respektive orter inspirera och leda ungdomar i projektet.

På lördagen fanns Heroes of Tomorrow på plats i Skärholmshallen. Ett 60-tal besökare passade på att testa sina fysiska egenskaper med hjälp av Sveriges Olympiska kommittés Fysprofil (samma profil som används för att testa våra Olympier), men även en lokal idrottsförening fanns på plats för att ge möjlighet för ungdomarna att prova på.

”Detta är så himla kul”, sa en av deltagarna i Skärholmen under dagen och konstaterade vidare att ”det bränner i magen” när brutalbänken genomfördes. ”Idag har jag verkligen fått testa mina gränser”, reflekterade en annan deltagare efter att ha genomfört Fysprofilens tester, såsom Gripen, Harres och Cooper.

Från föräldrahåll var det positiva tongångar och förutom att en förälder konstaterade att ”Vi behöver mer sådana här projekt i samhället”, så var det en förälder som själv blev inspirerad. Han sa ”Ni har lyckats inspirera en 42-åring, jag ska börja köra mer sån här träning."

Efter de första turnéstoppen i helgen så fortsätter projektet lokalt genom att ungdomarna tillsammans med de lokala ledarna under ett par månader kommer att få möjlighet att förbättra och lära sig mer om sina fysiska egenskaper och även få möjlighet att prova på olika idrotter med lokala föreningar i Skärholmen.

Dessutom kommer deltagarna att vara med i digitala utmaningar, både individuellt och med sitt lag. Syftet med projektet är att hitta former för att nå ut med idrotten till de som inte nås av den idag.

Genom Heroes of tomorrow skapas lokala grupper som provar på idrotter, tränar och utvecklas tillsammans med målet att rekrytera ungdomar till lokala idrottsföreningar och att de hittar en idrott som de utvecklas inom och kan satsa vidare på. Till helgen fortsätter Heroes of tomorrow-turnén till Sundsvall och Borlänge.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper