Anna Laurell Nash tackar publiken efter vinsten. Foto: Ville Stokstad/TT

Publicerad 24 juni 2015

Anna säkrade match om ES-guldet

Anna Laurell Nash säkrade idag minst ett silver i boxning på Europeiska Spelen i Baku genom att vinna kvartsfinalen i -75 kilosklassen över polskan Lidia Fidura med domarsiffrorna 2-1.

Anna kunde hålla emot Fiduras sluggerstil och hålla sig rörlig och få in rena slag. Hon vann de tre första ronderna men såg ut att tröttna en del i sista ronden som också Fidura tog hem. Slutsiffrorna blev trots det en välförtjänt seger till Anna med 2-1.

-Jag har mött henne fem gånger och vunnit fyra. Jag vet vilken typ av boxare hon är. Jag förväntade mig krig och fick krig. Hon ger aldrig upp, utan kör bara på. Hon är en riktig kämpe och jag respekterar henne högt. Jag fick kämpa hårt idag och var riktigt trött på slutet, säger en glad Anna Laurell efter matchen.

Lidia Fidura fick känna på ett och annat slag från Annas handskar. Foto: Ville Stokstad/TT

Anna har nu säkrat minst ett silver och ställs nu emot holländskan Nouchka Fontijn i finalen som går imorgon torsdag.

-Hon är både yngre, snabbare och starkare än mig så jag är underdogen. Men jag har inget att förlora. Matchen mot Fidura var min bästa fight sen jag gjorde comeback för ett år sen och jag hoppas att jag kan höja mig ytterligare i finalen. Gör jag det så kan jag vinna, säger Anna Laurell.

Ida Lundblad (höger) i kvartsfinalen mot Katie Taylor, Irland. Foto: GettyImages

Ida Lundblad hade en riktigt tuff kvartsfinal mot den regerande irländske-, europeiske-, världs- samt olympiska mästarinnan Katie Taylor från Irland. En superstar inom damboxningen. Ida vek absolut inte ned sig utan gav irländskan en riktigt fight, men fick trots det se sig förlorad med 3-0 i domarsiffror.

- Jag har aldrig mött Taylor tidigare. Det var en bra erfarenhet men jag hade ju hellre mött henne i semin då man redan har vunnit en medalj än i kvartsfinalen. Men jag har tid på mig att bli bättre. Det var kul att få möta en sån ikon, säger Ida Lundblad efter matchen.

Hanna Eriksson under försöken på 400 meter frisim. Foto: GettyImages

I simgänget var det tre simmare som ställde upp på sin huvuddistans i dag, det vill säga den som de är uttagna för, Daniel Forndal på 100 m fritt, Markus Malm på 200 m fjäril (med personligt rekord) och Sara Wallberg på 200 m bröstsim. Alla tre gick vidare till kvällens semifinaler.

Utöver dessa har ytterligare sex simmare varit i tävlingsbassängen på andra distanser och tre av dem slog fina personliga rekord. Hanna Eriksson var den som sänkte sig rejält på 400 m fritt där hon kom i mål på 4.29, 47, hela fem sekunder snabbare än hennes tidigare rekord. Övriga rekord sattes av Filip Grimberg på 100 m fritt och Oskar Ericsson på 200 m medley där han också gick vidare till kvällens semifinaler.

I semifinalerna blev det 14:e/15:e placeringar för svenskarna. Oskar Eriksson sänkte sitt nysatta pers ytterligare till 2.05,72.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper