Publicerad 11 juni 2015

Holland drar sig ur ES 2019

Hollands regering har dragit sig ur arrangörskapet av Europeiska Spelen 2019. Europeiska Olympiska Kommittén (EOC) bekräftade att det mottagit beskedet i ett pressmeddelande den 10 juni.

EOC kommer nu återuppta diskussionerna med fem andra potentiella arrangörer som tidigare meddelat sitt intresse om att arrangera nästa version av spelen och samtidigt öppna upp processen för nya kandidater.

Förhandlingarna kring valet av arrangörsstad kommer att fortskrida utanför offentligheten enligt principer som EOC beslutat i början av processen.

-Det är ledsamma nyheter, men vi vill tacka Holland för sitt intresse. Vi har fullt förtroende för att premiären av Europeiska Spelen i Baku kommer att bli en ideal förebild för dessa nya tävlingar och dess långsiktiga nytta för idrotten, socialt och ekonomiskt. Jag är säker på att vi kommer kunna presentera en stark arrangör för 2019-års Europeiska Spel, men just nu ligger vårt fokus på att säkra att premiärarrangemanget av Europas första kontinentala spel bli så bra som möjligt, säger Patrick Hickey, ordförande EOC.

Patrick Hickey. Foto: GettyImages

Partners

Huvudsponsorer, logotyper