Publicerad 10 juni 2015

Åtta Rio-medaljer enligt Infostrada

Åtta medaljer spår statistikföretaget Infostrada att Sverige kommer ta i sommarspelen i Rio om drygt ett år.

Infostrada bygger sin statistik på säsongens resultat hittills men även resultat från föregående säsong.

USA toppar listan med totalt 97 medaljer varav 46 guld. Kina ligger tvåa på 77 medaljer tätt följt av Ryssland på 74 medaljer.

Sverige ligger 24:a på åtta medaljer (fyra guld, tre silver och ett brons).

Infostrada går också in mer i detalj vilka som kommer ta medaljerna. Den statistiken är av naturliga skäl än mer osäker än den som spår den totala medaljskörden för nationerna.

Guldmedaljörerna

För Sveriges del tror man att de fyra gulden kommer att tas av Sarah Sjöström i simning på 100 m fjäril, Elin Johansson i taekwondo, Abeba Aregawi i friidrott på 1500 meter och Rolf-Göran Bengtsson i ridsport.

De tre silvermedaljerna kommer enligt Inostrada att bärgas av Sarah Sjöström på 100 meter fritt, Petter Menning i kanot K1 200 meter och Sofia Mattsson i brottning.

Bronsmedaljen kommer Emma Johansson ta i landsvägsloppet på cykel.

Sverige rankas för tillfället bäst av de nordiska länderna. Danmark hamnar på 34:e plats med totalt nio medaljer men färre guld än Sverige vilket är avgörande i rankinghänseende enligt Infostradas räknesätt.

Norge väntas ta fyra medaljer och får då placering 46 medan Finland förväntas ta en medalj, spjutguld, och får då placering 52.

Läs mer om Infostradas Rio-ranking här Länk till annan webbplats..

Partners

Huvudsponsorer, logotyper