Olympic Day Mölnlycke. Foto: SOK

Publicerad 13 maj 2015

Olympic Day:s vårturné är igång

Nu har vårens Olympic Day-turné dragit i gång med första stopp i Svandamsparken i Nynäshamn och på Mölnlycke IP i Mölnlycke. Läs brottaren Jalmar Sjöbergs egna ord från dagen i Mölnlycke.

Fakta om dagen:

Mölnlycke IP, Mölnlycke

7 idrotter

Olympier: Jalmar Sjöberg, brottning, Frida Svensson, rodd, Lars Lewén, skicross, Nathalie Larsson, skyttesport, Johan Röjler, skridsko

Jalmar Sjöberg berättar med egna ord:

Idag var det äntligen dax för Olympic Day igen. Det var ganska längesedan för min del, så jag va rätt sugen på att träffa alla kompisar och alla glada människor.

Vi samlades på Mölnlycke idrottsplats klockan 10:00 för invigning, fackelstafett och tändning av elden! Johan höll invigningstal och jag tände elden.

Efter invigningen gick jag och Frida till boule. Det blev en ganska jämn match men jag tog Frida på styrkan och vann med 15-9. Efter vår match spelade vi en par-match som man kan göra i boule. Vi ställdes emot Albin och Karla... Vi var chanslösa och Albin 8 år dominerade med sina 3-poängs kast!

Efter boule gick Frida till skidåkningen och jag till det lite mer passande ( för mig ) konståkningen. Vi hade ingen is-hall så vi körde träningen på "golv" som det kallas. Här blev vi upplärda av Kristoffer som varit på OS i just konståkning.. Enkel-axel, dubbel-axel , trippel-axel och kvadrupel-axel.. Mitt resultat blev en halv-axel, märkte att det krävs väldigt mycket spänst i konståkning, men jag är ändå nöjd med mina halv-axel.

Dagen avslutades med ett skottkärre-race mellan Olympic-day killarna och Olympic-day tjejerna.. Det vinnande laget blev: killarna bestående av mig , Johan och Lars. Nathalie och Frida ni får träna mer!

Som final för dagen lyckades jag halvt ha i sönder skottkärran när jag satt i och Frida skulle stajla, det blev många skratt och det bjuder jag på.

Tack till Mölnlycke och alla som var där!

/Jalle

Läs mer om Olympic Day och kommande dagar på:
www.olympicday.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper