Publicerad 10 januari 2015

35 dagar inspiration, dröm och glädje

Under året planerar Sveriges Olympiska Kommitté att genomföra 35 stycken Olympic Day runt om i landet. Det är prova-på dagar för barn- och ungdomar som får chansen att prova på de idrotter som finns på hemmaorten tillsammans med lokala idrottsföreningar och olympier som inspiratörer.

Olympic Day i Kungsan 2012. Foto: SOK

Olympic Day-året rivstartar i februari med fyra dagar i Stockholm och fyra dagar i fjällen. Sen går programmet vidare under våren och hösten.

Syftet med Olympic Day är att ortens föreningar och barn/ ungdomar ges möjlighet att hitta varandra. Samtidigt inspirera, få barn och ungdomar att våga utmana sig själva och sprida de olympiska värderingarna.

Dagarna arrangeras med hjälp av lokala arrangörer, oftast kommunen. Sedan starten i juni 2011 har nu 137 Olympic Day genomförts. Ungefär 54 000 barn och unga har fått möjligheten att vara med och uppleva Olympic Day. Ca 16 000 föräldrar har funnits med under dagarna. 37 olika idrotter har funnits med och nära 1200 idrottsföreningar har bidragit med prova-på-aktiviteter i sin idrott.

- Det är ett fantastiskt projekt som verkligen sprider glädje till alla barn och föreningar som deltar, säger Lars Lewén, skicross, en av olympierna som är med och deltar under Olympic Day.

Tillsammans med Lassi Karonen, rodd och Nathalie Larsson, skyttesport kommer Lars Lewén ansvara för årets dagar i samarbete med de lokala arrangörerna.

De platser som är klara redan nu:

21 Februari Kungsträdgården, Stockholm
21 Februari Kungsträdgården, Stockholm
24 Februari Botkyrka
25 Februari Botkyrka
27 Februari Sälen
28 Februari Sälen
2 Mars Åre
3 Mars Åre
9 Maj Nynäshamn
10 Maj Mölnlycke
15 Maj Östhammar
28 Maj Farsta
5 Juni Halmstad
6 Juni Halmstad
6 Augusti Kungsträdgården, Stockholm
7 Augusti Kungsträdgården, Stockholm
15 Augusti Lindesberg
11 September Kvibergs Park, Göteborg
12 September Kvibergs Park, Göteborg
16 September Avesta
17 September Avesta
18 September Norrköping
19 September Eksjö
26 September Gotland

Läs mer
Läs mer om Olympic Day här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper