Jeanette Berggren, simning, Jörgen Sandberg, SOK, Karin Söderström, segling, Peter Drugge, SOK, Magdalena Moström, längdskidor, Britta Kockum, alpint, Eric Johansson, basket, Åsa Fomin, ishockey och Anna Karin Wikström, gymnastik. Foto: SOK

Publicerad 23 februari 2015

Samlat tänk kring rörlighetsuppföljning

SOK:s resursteam inom sjukgymnastik och rehab anordnade under fredagen den 20 februari en gruppsamling med fokus på rörelsescreening för elitidrott. Sjukgymnaster från sju idrotter var på plats för att lära av varandra.

SOK har sedan några år tillbaka påbörjat ett utvecklingsarbete inom rörelsescreening där dåvarande ansvarige Peter Svensson utvecklade verktyget ”Fysprofilen funktion” som efter Peters bortgång 2014 fick namnet ”Peters profil”. En skadeförebyggande och prestations-utvecklande uppföljningsmetod för fysisk rörlighet och stabilitet.

Arbetet går vidare och ansvarig för Peters profil idag är Jörgen Sandberg som nu tar ytterligare ett steg i utvecklingsarbetet genom att fokusera på det praktiska utförandet på fältet. Syftet med samlingen är att skapa en grund för kompetensutveckling och samspel mellan olika idrotter.

- Jag är intressad av att få reda på hur det traditionella arbetet ser ut för olika idrotter. Hur ofta gör man screeningar, vad hittar man för ”vanliga fynd” inom sin idrott, vad gör man för åtgärder och hur jobbar man mot förbundskaptener och tränare. Här tror jag vi kan lära mycket av varandra och hitta gemensamma arbetssätt, säger Jörgen Sandberg.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper