Publicerad 2 januari 2015

Nederländerna kan tänka sig European Games 2019

European Games arrangeras för första gången i juni 2015 i Baku, Azerbaijan. För nästa upplaga har inte kön av arrangörer varit stor. Men nu kan Nederländerna tänka sig att arrangera European Games 2019.

-Vi har beslutat att vi seriöst ska gå igenom förutsättningarna för att arrangera spelen 2019. Nederländerna har tidigare visat att vi kan arrangera stora idrottsevenemang, säger Gerard Dielessen, Nederländernas Olympiska Kommitté.

Tanken är att två städer ska stå för arrangemanget och i dagsläget har Nederländerna tre städer som alternativ; Amsterdam, Rotterdam och Haag.
I ett första skede har Nederländerna kommit fram till att kostnaderna för att arrangera spelen kan ligga på cirka 800 miljoner kronor.

Hur stora intäkterna kan bli är ännu för tidigt att säga. Mycket beror naturligtvis på hur stora TV-intäkterna kan bli samt hur premiärupplagan i Baku tas emot.
-Vi arbetar nu tillsammans med den Nedeländska regeringen, de tre städerna samt EU för att se hur ett sådant här stort projekt kan realiseras, säger Dielessen.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper