Astrid Hedin i första åket i storslalom vid ungdoms-OS i Gangwon 2024. Foto: OIS.

Publicerad 23 januari 2024

Brons till Astrid i storslalom

Astrid Hedin tog brons i storslalom vid ungdoms-OS i Sydkorea. Det var Sveriges tredje medalj under spelen i Gangwon.

Hedin låg åtta inför det andra åket, en knapp sekund från ledningen, men körde upp sig till medalj via tredje snabbaste tid i andra åket.

- I första åket hade jag lite småmissar hela vägen, men i andra kände jag att jag inte hade något att förlora. Det var ändå inte så långt upp till pallen och jag visste att jag kunde åka snabbt, säger Astrid.

Astrid Hedin jublar i målfållan efter bronset i storslalom på Ungdoms-OS i Gangwon 2024. Foto: SOK.

Ett år yngre

Svenskan svarade för ett fint åk och tog hand om bronset med tre tiondelars marginal ner till fyran Justine Herzog från Schweiz.

- Det här trodde jag inte när jag ställde mig på start i dag, summerar svenskan.

Astrid är ett år yngre än de flesta av konkurrenterna.

- Alla här är superduktiga. Eftersom jag är yngre kanske jag inte har lika mycket press på mig att prestera.

Gioriga Collomb från Italien vann guldet efter två starka åk, hon var elva hundradelar före tvåa Shaienne Zehnder från Schweiz. Brons-Astrid var en dryg sekund från guldet. Louise Lundquist slutade på tolfte plats. Lina Gustafsson körde ur i första åket.

Tre alpina medaljer

Sundsvalltjejen Astrid bärgade den tredje svenska medaljen under världsungdoms-OS i Sydkorea. Alla medaljer har kommit i de alpina backarna i Jeongseon, där Alexander Ax Swartz och Liam Liljenborg var tvåa och trea i måndagens kombination. Astrid var själv fyra i komben.

- Jag tror det kommer mer. Vi har en sjukt stark grupp och alla kan vara med och slåss om medaljer, säger Astrid Hedin.

Tjejerna har slalom kvar att köra, killarna både slalom och storslalom.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper