Petra Sörling föreslås bli IOK-ledamot. Foto: TT

Publicerad 8 september 2023

Petra Sörling förelås bli IOK-ledamot

SOK:s styrelseledamot Petra Sörling föreslås av Internationella Olympiska Kommitténs styrelse bli IOK-ledamot.

Internationella Olympiska Kommittén (IOK) skriver i ett pressmeddelande att Petra Sörling är en av åtta nya namn som föreslås bli invalda som ledamöter vid IOK:s session i Mumbai 15-17 oktober. Sörling förelås tack vare det uppdrag hon har som ordförande i Internationella Bordtennisförbundet (ITTF).

- Jag är hedrad och känner stor ödmjukhet inför att bli föreslagen av IOK:s exekutiva kommitté efter att IOK:s valkommission har rekommenderat mig, säger Petra Sörling.

Sörling valdes i november 2021 som den första kvinnliga ordföranden i ITTF. Hon tog plats i SOK:s styrelse i april 2021.

IOK:s ordförande Thomas Bach står bakom de åtta kandidater som föreslås, där Petra Sörling är en av fyra föreslagna kvinnor.

- Dessa kandidater blir värdefulla för IOK:s arbete tack vare deras erfarenheter och olika expertområden. Dessutom, att kunna välja in ytterligare fyra kvinnor förstärker IOK:s pågående jämställdhetsarbete. Med totalt 44 kvinnliga ledamöter skulle procentsatsen kvinnor stiga till 41,1 procent, säger Thomas Bach i ett pressmeddelande.

Sverige har i dagsläget två ledamöter i IOK, Gunilla Lindberg och Frida Hansdotter.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper