Silvermedaljören i storslalom Moa Landström mellan sina lagkamrater Sara Kongsholm och Louise Lundqvist. Foto: SOK.

Publicerad 26 januari 2023

Andra medaljen för Moa

Moa Landström tog sin andra medalj i ungdoms-OS när hon körde i mål som tvåa i storslalom.
- Jag hade inte vågat hoppas på två medaljer innan jag åkte till Italien. Det är svårt att föreställa sig, säger Moa.

I torsdagens storslalom låg svenskan femma, nästan nio tiondelar från täten, efter det första åket.

- Jag höll tillbaka lite i första. Det var ändå ett hyfsat åk och jag var med där framme. Det var inte det optimala underlaget, men till andra åket kände jag att jag inte hade något att förlora. Jag satsade, så fick det gå som det går, förklarar Moa.

Det gick vägen. I andra åket svarade Moa för en stark slutforcering och körde upp sig till silverplats.

Moa Landström under storslalomen på ungdoms-OS i Italien. Foto: EYOF 2023.

Guld till Italien

Hemmaåkaren Ludovica Righi, som ledde efter första åket, segrade med 27 hundradelar till godo på Landström. Bronset till Österrikes Nadine Hundegger, som var distanserad med 36 hundradelar. Det var andra medaljen för Landström under Europaungdoms-OS. Hon inledde med ett brons i slalom trots en miss i slutskedet av åket.

- På förhand hade jag nog sagt att jag hade bättre medaljchans i slalom, även om det också gått bra i storslalom på slutet, säger Moa.

Super-G väntar

Av övriga svenskor svarade Sara Kongsholm för ett starkt andraåk och körde upp sig till 17:e plats. Louise Lundquist slutade 22:a. Malva Helm körde ur i första åket. De alpina flickorna avslutar ungdoms-OS i Italien med super-G på lördag morgon.

- Då kan jag bara lova att det blir fullt ös, säger Moa Landström.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper