Sverige föll i bronsmatchen mot Finland. Foto: EOK.

Publicerad 27 januari 2023

Straffdrama sänkte Sverige

Sveriges hockeytjejer missade bronset i ungdoms-OS efter ett straffdrama mot Finland.

Matchen stod 2-2 efter full tid och förlängningen. Finland tog ledningen två gånger om, men Sverige kvitterade. Först genom Nellie Svensson och sedan via Elsa Pallin med fyra minuter kvar av ordinarie tid. Den tio minuter långa förlängningen blev mållös, men svenskorna skapade både flest och bäst chanser. Sverige vann skottstatistiken med 49-27 i matchen.

I den avgörande straffläggningen avgjorde ändå Finland. Det var bara den finländska lagkaptenen Abigail Byskata som lyckades göra mål, medan Sverige bommade samtliga sina fem straffar.

Det var andra gången under Europaungdoms-OS som en av Sveriges matcher fick avgöras via straffar. Första gången var i gruppfinalen mot Tjeckien, även då med fem svenska straffmissar. Så marginalerna var verkligen inte med laget under ungdoms-OS