Tilde Grillfors, Matilda Österman och Ebba Westerlind blev alla målskyttar mot Norge. Foto: OIS.

Publicerad 27 januari 2024

Hockeytjejer inledde med femetta

Sveriges hockeytjejer tog en övertygande femetta mot Norge i premiärmatchen i ungdoms-OS. Segersiffrorna skrevs till 5-1 (1-0, 1-0, 3-1).

Segerorganisatör i det svenska laget var backen Ebba Westerlind som stod för tre poäng, ett mål och två assist. Westerlind dominerade från sin backposition med läcker klubbteknkik och fin blick för spelet. Westerlind stod för den målgivande passningen när Tillie Ytfeldt gav Sverige ledningen 13 minuter in i öppningsperioden och satte själv 2-0 i inledningen av den andra perioden. Ebba var även med i förarbetet till Tilde Grillfors 3-0-mål i upptakten av tredjeperioden.

Matilda Österman satte 4-0 efter en snygg soloprestation. Nova Svanefjord var sist på pucken efter klapp-klapp-spel i numerärt överläge när slutresultatet fastställdes till 5-1.

I nästa gruppspelsmatch ställs Sverige mot Japan på söndag.