OS-rutinerade seglaren Anton Dahlberg i diskussion med Rebecca Netzler och Lovisa Karlsson under Olympic Camp på Playitas. Foto: Henrik Kindgren, SOK.

Publicerad 23 november 2023

Olympier lär av varandra

OS-truppen är i ständig förändring. Mer än hälften av idrottarna och ledarna som var med senast deltar inte vid nästa spel. Därför blir det extra viktigt att dela med sig av de erfarenheten som finns och föra kunskapen vidare.

Hela 57 procent av idrottarna som deltog på Olympic Camp har inte tävlat i OS tidigare, för ledarna var det 68 procent som inte varit ledare vid ett olympiskt spel tidigare.

- Därför är det extra viktigt att vi gör det här erfarenhetsutbytet, att vi lär av varandra, säger SOK:s beteendevetare Olle Anfelt.

Idrottarna diskuterar OS- och mästerskapserfarenheter under Olympic Camp. Foto: SOK.

Sarah Sjöström fanns i en grupp med boxaren Nebil Ibrahim och berättade bland annat om faran med att gå in i sin OS-bubbla alltför tidigt. Daniel Ståhl satt bredvid skateboardlöftet Hampus Winberg och snackade om hur man lyckas med sina slutförberedelser.

- De svenska OS-trupperna har de senaste spelen varit bäst när det gäller. Vi har varit bra på att ta vara på de medaljchanser vi har och vi gör mycket som är rätt i förberedelserna inför OS, säger Olle Anfelt.

Totalt har 80 aktiva och 60 ledare, som utgör den svenska bruttotruppen till OS i Paris, tränat tillsammans på Apollos sportanläggning Playitas på Fuerteventura under den senaste veckan. Nästa gång OS-truppen samlas blir under förlägret i Eskilstuna i juli.

OS i Paris invigs den 26 juli.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper