Olympierna Anna Laurell Nash, Fredrik Bergström, Anna Lindberg, Malin Eggertz Forsmark (SOK:s vice ordförande), Pernilla Winberg, Frida Svensson och Danijela Rundqvist. Foto: SOK.

Publicerad 12 juni 2023

Olympiadagarna i Malmö – en solstrålande succé

Över 11 000 besökare, strålande sol och massor av olympier på plats. Olympiadagarna i Malmö blev en solstrålande succé – i år igen.

Som vanligt när det är Olympiadagar på Ribersborgsstranden i Malmö bjuds det på strålande sol, massor av idrotter att prova på och mängder med glada besökare. Under fredagen kom cirka 1 700 skolbarn i årskurs 3-6 till ”Ribban” för att få testa idrotter och träffa olympier. En av olympierna på plats var Fredrik Bergström, silvermedaljör i segling från OS i Tokyo.

– Det var superkul att vara på plats under Olympiadagarna och jag hoppas att jag har kunnat inspirera några barn till att börja idrotta, säger Fredrik.

Han visade också att det går att lära sig nya saker på äldre dagar då han lånade en enhjuling av Fritidsbanken och efter idogt övande kunde cykla en ansenlig sträcka på den.

Under helgen var Olympiadagarna öppet för allmänheten och uppskattningsvis 10 000 besökare passerade Ribban under dessa dagar. Det var full fart hos alla idrotter och fyra gånger om dagen sprangs också Olympialoppet. Alla barn som var med och sprang fick ett fint diplom. Olympiern Danijela Rundqvist, som sprang med barnen under loppen, fick med sig massor av steg under dessa dagar.

Frida Svensson, som var ansvarig på plats från SOK, är nöjd med dagarna i Malmö:

– Det är otroligt kul att intresset från skolorna här i Malmö är så stort och att vi får besök av så många barn från olika delar av staden. Föreningarna gör ett fantastiskt jobb som ställer upp med föreningsledare och gör det möjligt för oss att genomföra dessa dagar, säger Frida Svensson.

Totalt var det drygt 25 föreningar som var på plats. Olympiska idrotter som gick att prova på var basket, tennis, fotboll, baseboll/softboll, karate, taekwondo, handboll, skidskytte, brottning, fäktning, badminton, segling och bordtennis. Förutom de olympiska idrotterna kunde man också testa cheerleading, cricket, capoeira, thaiboxning, ultimate frisbee, käpphästhoppning, vindsurfing och innebandy.

Olympiadagarna har arrangerats av SOK sedan 2011 med mottot ”det finns en idrott för alla – det gäller bara att hitta den”. Olympiadagarna i Malmö är ett samarbete mellan är ett samarbete mellan Sverige Olympiska Kommitté (SOK), Malmö stad och RF-SISU Skåne.

Läs mer

Olympiadagen

Partners

Huvudsponsorer, logotyper