Assisterande lagkapten Edit Danielsson firar ett av hennes tre mål mot Tyskland i ungdoms-OS. Foto: EOK.

Publicerad 25 januari 2023

Sverige klart för medaljmatch

Sveriges hockeytjejer är klara för bronsmatch i ungdoms-OS efter seger med 7-1 mot Tyskland. Edit Danielsson stod för tre av de svenska målen.

Sverige tog ledningen genom av mål just Edit Danielsson i den första perioden. Tyskland kvitterade i power play i inledningen av andra perioden, men precis som i segermatchen mot Italien var svenskorna överlägsna i den andra halvan av matchen.

Meja Andersson satte 2-1 och Edit Danielsson 3-1 innan mittakten var över. Danielsson gjorde sedan sitt tredje mål för kvällen i inledningen av tredje perioden och Sverige kunde enkelt vinna med 7-1 efter 4-0 i slutperioden.

Eftersom Tjeckien säkrade gruppsegern via 7-2 mot Italien väntar nu bronsmatch mot Finland på fredag för det svenska laget.