Meja Andersson jublar efter mål mot Italien i Europaungdoms-OS. Foto: EOK.

Publicerad 24 januari 2023

Tennissiffor mot Italien

Sveriges hockeytjejer slog Italien med 6-1 (1-1, 2-0, 3-0) i lagets andra match i ungdoms-OS. Dubbla tvåmålsskyttar fanns i Elsa Pallin och Edit Danielsson.

Det svenska laget kom tillbaka starkt efter den snöpliga strafförlusten i premiärmatchen mot Tjeckien. Det stod 1-1 mot Italien nästan halvvägs in i tisdagens match, men sedan tog svenskorna över spelet.

Elsa Pallin satte dit viktiga 2-1 när matchuret stod på 9.30 in i mittakten och Elsa avgjorde definitivt med sitt andra mål för kvällen med mindre än åtta minuter kvar att spela av den tredje perioden. När även Edit Danielsson blev tvåmålsskytt till 6-1 med mindre än fem minuter kvar att spela var det game, set och match till Sverige. Danielssons sista mål, liksom hälften av den svenska målskörden, kom i spel fem mot fyra.

Sverige har nu kvar att möta Tyskland i gruppspelet under onsdagen. Seger där och det blir en medaljmatch på fredag.