Caroline Jönsson. Foto: privat.

Publicerad 21 juli 2022

Caroline Jönsson tar plats i kontaktgruppen Svenska Olympier

Svenska Olympiers kontaktgrupp har kompletterats med lagbollspelaren Caroline Jönsson.

Svenska Olympiers kontaktgrupp har kompletterats med Caroline Jönsson. Caroline Jönsson går in som ersättare för Agneta Andersson som var en av kontaktgruppens fyra medlemmar tillsammans med Pernilla Wiberg, Jonas Bergqvist och Gunnar Larsson från starten 2012.

Sällskapets medlemmar, som består alla tidigare olympier, har fått möjlighet att anmäla intresse eller nominera kandidater till fyllnadsvalet av en ytterligare fjärde kontaktgruppsmedlem under våren. Därefter föreslog Svenska Olympier Caroline Jönsson till SOK:s styrelse som godkände valet på ett av vårens styrelsemöten. Valet är ett fyllnadsval fram till 2023 i första hand.

Om Caroline

Caroline Jönsson har gjort tre OS med damlandslaget i fotboll 2000-2008 med en fjärdeplats i Aten 2004 som bästa resultat. I dag är Caroline legitimerad psykolog och jobbar som generalsekreterare för paraplyorganisationen Sport Pro Sverige som tillvaratar professionella idrottsutövares rättigheter i Sverige och är ett samarbete mellan de existerande spelarföreningarna i ishockey, fotboll och handboll.

- Jag är glad över att få komma in i ett så härligt och erfaret gäng och ser fram emot att få träffa fler fantastiska olympier i olika erfarenhetsutbyten. Jag hoppas på stort engagemang och idéer av alla er olympier där ute, för fortsatt utvecklande av detta spännande nätverk. En gång olympier - alltid olympier!

Välkommen Caroline!

Partners

Huvudsponsorer, logotyper