Publicerad 16 februari 2022

Tjäder tar brons i slopestyle

Jesper Tjäder tar Sveriges andra freeskimedalj i Peking efter att ha tagit ett brons i herrarnas slopestyle i Zhangjiakou.

Jesper Tjäder kvalade in med det fjärde bästa åket i finalen och redan i finalens första omgång satte han ner ett storslaget åk. Det bästa han någonsin satt enligt honom själv. Med 85,35 poäng seglade han direkt upp till andraplats i tävlingen efter Alexander Hall från USA som även han hade levererat perfektion från start med 90,01 poäng som belöning. I tävlingens andra omgång slog Nicholas Goepper från USA till med ett åk som gav 86,48 och knuffade ner Jesper till bronsplatsen. Sista omgången blev vild där samtliga åkare satsade allt på att ta en av de åtråvärda pallplatserna men ingen lyckades nå Jesper som därmed tog Sveriges tolfte pallplats i Peking och den andra medaljen för det svenska freeskilandslaget under spelen.

Jesper Tjäder under sitt första åk i slopestyle finalen där han tog brons. Foto: TT

Oliwer Magnusson som var andra svensk i finalen lyckades inte få ner sina åk i dag. I sista åket skruvade han upp svårigheterna ordentligt för att ge pallplatserna en sista chans men den svenska fanbäraren fick nöja sig med en elfteplats den här gången.