Frida Hansdotter vinner sitt race mot Ana Bucik från Slovenien under lagtävlingen i parallellslalom på OS i PyeongChang 2018. Foto: TT

Publicerad 4 september 2018

Vill fortsätta racet om OS 2026

SOK:s styrelse har beslutat att fortsätta att arbeta i en positiv anda för att få arrangera vinter-OS och Paralympics i Stockholm 2026. Därmed fortskrider arbetet med att samla in information, att planera och informera om och hur ett vinter-OS och ett Paralympics ska arrangeras i Stockholm och Sverige 2026.

Nyligen deltog åtta personer från Stockholm 2026 i en heldags workshop i Stockholm – organiserad av IOK. Inriktning var på kommunikations- och engagemangsstrategier i samband med att den reviderade kandidatprocessen infördes för olympiska vinterspel 2026.

Bland mycket annat har de fem städer som är ”Interested City” för vinter-OS och Paralympics 2026, tillgång till stöd och hjälp från IOK och några av världens bästa konsulter på området.

Richard Brisius och Gunilla Lindberg under Asian Games. Foto: SOK

Som ”Interested City” deltar Stockholm i dialogen i den olympiska vinterspelsprocessen. Stockholm har också tillgång till en rad supporttjänster från IOK. Dessa tjänster, som levereras av IOK- och OS-experterna, ska säkerställa att varje stads projekt är anpassat till respektive stads och regions långsiktiga utvecklingsbehov och planer. Varje projekt ska också återspegla den olympiska rörelsens nya riktlinjer i ”Agenda 2020” och ”the New Norm”.

Lärdomar från Asian Games

Asian Games genomfördes i Jakarta 18 augusti till 2 september och Richard Brisius, VD för Stockholm 2026, var där under de första dagarna för att titta närmare på ett exempel på hur stora spel kan arrangeras på ett bra sätt. Och för att träffa personer på olika nivåer från olika nationella olympiska kommittéer. Även Gunilla Lindberg, medlem av IOK:s exekutiva kommitté och generalsekreterare för SOK, var på plats i Jakarta.

Under Asian Games blev Richard Brisius intervjuad, om Stockholms kandidatur, av båda de två stora medieaktörerna när det handlar om att bevaka den olympiska rörelsen, dvs. ”Around the Rings” och ”Inside the Games”.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper