Frida Hansdotter. Foto: TT

Publicerad 16 februari 2018

OS-guld till Frida

Frida Hansdotter vann damernas slalom och blev Sveriges fjärde guldmedaljör i PyeongChang 2018.

De svenska damerna låg allihopa bra till efter första åket. Frida Hansdotter på 2:a plats, Anna Swenn Larsson på 3:e, Emelie Wikström 6:e och Estelle Alphand på 16:e plats inför det andra åket. Wendy Holdener från Schweiz ledde och storfavoriten från USA, Mikaela Schiffrin låg 4:a.

Frida Hansdotter in action. Foto: TT

Frida Hansdotter höll för pressen och ledde när hon kom ner i mål. Och när Wendy Holdener passerade mållinjen med de röda siffrorna +0,05 på resultattavlan stod det klart att Frida Hansdotter tagit Sveriges fjärde OS-guld. Mikaela Schiffrin blev utan medalj på en fjärde plats. Anna Swenn Larsson slutade på en fin femteplats.

-Jag kan knappt tro det. Jag hade en bra dag idag. Jag kände på starten vid både åken att det var så kul. Jag hade ett stort leende på läpparna och försökte åka så fort jag kunde, säger en nästan chockad Frida Hansdotter efter tävlingen.

Bra laginsats i herrarnas längdtävling

De svenska herrarna visade lovande form inför den kommande stafetten. På 15 km fristil blev Marcus Hellner bäste svensk på en åttonde plats strax före Calle Halfvarsson på en nionde plats. Daniel Richardsson slutade 11:a och Jens Burman 19:e.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper