Publicerad 14 oktober 2016

John Lindh coachar järnet innan jul

Skicrossens kvalperiod har börjat, men det är i december som den tuffaste perioden inträffar för de aktiva.

- Just nu gör vi ingenting utan alla är hemma. En veckas fysträning, diverse. Vi drar på läger igen på måndag i Stelvio, Italien. Då ska vi träna 17-29 oktober.

Åkarna tränar övervägande på skicrossbanan och blandar med storslalom på en egenbyggd bana.

- Vi åker redan på torsdag och bygger en bana. Vi bygger tillsammans med franska laget. Banan nedskalad i storlek om man jämför med en fullgod världscupbana, men man försöker få med alla moment med features som frånutsvängar, rullar och hopp., berättar John

Skicrosslaget kommer att ha en tour i december. Den 9 december börjar första tävlingen och den sista går 22 december och där emellan är det sex tävlingar.

- December blir viktig. Det är sex tävlingar på 12 dagar så ett ganska pressat schema. Tidigare har det varit tävling varannan lördag-söndag, men nu är det mer komprimerat.

Skicross-VM ligger som sista tävling i slutet av mars, när den till exempel tidigare alltid varit i februari.

- Nu ligger den som sista tävling, men december blir viktigt för världscupen. Missar en åkare december kan det bli att missa hela sex tävlingar, säger John.

Det är inte långt tid kvar till OS, upplever John.

- Just nu är fokus, för min del, några nya åkare. Det är målet att få med dem till OS. Vi ska ha fyra killar och förhoppningsvis tre tjejer. Ser man det så, så är det kort tid kvar för de är unga, och när man är ung så behöver man mer tid för att göra resultat på världscup.

Kvalperioden för Skicross har börjat, den är hela året och nästa år och istället för att ta poäng i nästan alla tävlingar, så kan en aktiv klara sig på att åka bra i några tävlingar.

- Sen blir spännande i december 2017. Det är då som allting avgörs, avslutar John.


Partners

Huvudsponsorer, logotyper