Mejke Runström (kd), David Lindberg (l), Joakim Aspeheim (c), Richard Brisius (SOK), Åsa Linares Norlin (SPK), Anna König Jerlmyr (m), Hans Vestberg (SOK), Anette Norberg (SOK) och Peter Reinebo (SOK) i samband med fredagens möte i Stockholms Stadshus.

Publicerad 28 april 2017

Dialog om OS och Paralympics i Stockholm fortsätter 

Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) och Sveriges Paralympiska Kommitté (SPK) har en fortsatt dialog med politiker i Stockholms Stadshus angående möjligheten att arrangera OS och Paralympics i Stockholm 2026.

Under fredagen hölls ett möte med företrädare för allianspartierna i Stockholm. I konstruktiv anda diskuterades förutsättningarna för ett fortsatt arbete med att vinna vinterspelen till Stockholm.

SOK har under dagen även fört samtal med företrädare för Socialdemokraterna i Stockholm och den dialogen kommer att fortsätta under nästa vecka.

-Vår bild är att det finns möjligheter att den demokratiska processen fortsätter, säger SOK:s ordförande Hans Vestberg.

Det är fortfarande gott om tid att fatta beslut kring en kandidatur. Ansökan om att få arrangera OS 2026 ska lämnas in under sommaren 2018. Internationella Olympiska Kommittén (IOK) utser värdstad i september 2019.

IOK kommer under nästa vecka att ge kompletterande information till Stockholms Stad.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper