SOK:s ordförande Hans Vestberg, SOK:s årsmöte 2016. Foto: TT

Publicerad 22 februari 2017

Positivt 2026-möte

Sveriges Olympiska Kommitté, Riksidrottsförbundet och Svenska Parasportförbundet informerade på tisdagen sina medlemsförbund om en eventuell ansökan om vinter-OS i Stockholm 2026.

-Det är viktigt att vi har med hela idrottsrörelsen om vi ska få ett vinter-OS 2026 till Sverige, konstaterar SOK:s ordförande Hans Vestberg.

Medlemsförbunden fick en grundlig genomgång av dagsläget och hur de tre organisationerna tillsammans arbetade.

Stockholms stad var på plats och berättade om den utredning som staden gjort där utredningen konstaterar att ett vinter-OS i Stockholm inte enbart är möjligt utan också önskvärt.

Medlemsförbunden var mycket positiva till den information som gavs och kom också med många goda tips och inspel på det framtida arbetet.

 -Det är viktigt att vi gör rätt saker i rätt ordning. Den politiska processen måste ha sin gång i alla inblandade kommuner medan vi inom idrotten ska informera alla intressenter och inte minst allmänheten, konstaterade Hans Vestberg och fortsatte:

-V har en lång väg att gå innan vi är framme vid en ansökan och en ännu längre väg till att vinna spelen men det är en oerhört inspirerande resa som kan ge Sverige och svensk idrott ett stort lyft under många år.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper