Publicerad 22 februari 2017

Nu tänds facklan igen!

Nu drar idrottsfesten Olympic Day ut på turné i landet igen.

Det blir rivstart i samband med sportlovet då Olympic Day är en del av Botkyrka Winter Games. Den 28 februari i Idrottshuset i Tumba och den 1 mars i Botkyrkahallen i Norsborg. Förhoppningen är att dagarna kommer att engagera drygt 2.000 barn och unga, massor av idrottsföreningar och lokala ledare.

Under året kommer Olympic Day också att arrangeras på Ribban, Malmö i juni, i Kungsträdgården, Stockholm i augusti samt på Liseberg, Göteborg i september. På samtliga orter kommer Olympic Day att vara öppet för allmänheten och det är de närliggande idrottsföreningarna med ledare som låter barnen testa på deras verksamhet tillsammans med olympier från flera idrotter.

Olympic Day på Ribban i Malmö 2106. Foto: SOK

Olympic Day på Ribban i Malmö 2106. Foto: SOK

Nathalie Larsson, skyttesport och olympier från Peking 2008, fortsätter att arbeta med genomförandet av dagarna och hon ser fram emot ytterligare en säsong med Olympic Day.

-Det sprids så mycket energi och glädje under dessa dagar, bland alla som är med. Barnens ögon lyser när de får prova på olika idrotter och dessutom träffa Olympier som är med och idrottar med dem. Jag tror att det finns en idrott för alla. Det gäller bara att hitta sin grej och då är Olympic Day ett fantastiskt tillfälle att få prova på de idrotter som finns lokalt, säger Nathalie Larsson.

Nathalie Larsson under Olympic Day i Kungsträdgården 2016. Foto: SOK

Nathalie Larsson under Olympic Day i Kungsträdgården 2016. Foto: SOK

Det är för sjunde året i rad som Sveriges Olympiska Kommitté arbetar med Olympic Day. Syftet är att ge barn och unga möjligheten att hitta sin idrott på hemmaplan och sedan starten 2011 har över 100 000 barn deltagit på en Olympic Day.

Framförallt föreningar inom mindre idrotter vittnar om att deltagande i Olympic Day verkligen gör skillnad. Barn och unga hittar till klubbarna efter att Olympic Day har varit på besök. Skytteklubben i Vetlanda fyllde sina knattegrupper och i Nynäshamn blev kanotskolan fulltecknad. Bara två axplock – men Olympic Day gör skillnad!

Välkommen förbi i år!

Läs mer

Olympic Day

Partners

Huvudsponsorer, logotyper