Olympiern Thomas Åkerberg lär ut fäktningens grunder under Olympic Day i Kungsträdgården. Foto: SOK

Publicerad 7 september 2018

16.000 barn besökte Olympic Day under året

Totalt har SOK genomfört tio Olympic Days på fyra olika platser under 2018. Olympier och lokala idrottsföreningar har bjudit in barn och ungdomar att känna på rörelseglädje med olympiska vibbar.

Årets turné med olympiska prova-på-dagar för barn och ungdom började i februari med två skoldagar i Spånga där eleverna från skolor i området fick prova på ett tiotal olika idrotter. Olympier deltog i alla aktiviteter och konståkaren Joshi Helgesson fick alla att tappa hakan när hon gjorde en piruett på isen och snurrade fortare än man tror är möjligt.

Näst på tur stod västkusten. I början av maj landade Olympic Day på Liseberg i Göteborg för tredje året i rad. I år överträffades alla förväntningar med över 13.000 besökare under helgen. Dagarna fick extra guldglans av OS-guldmedaljörerna i curling från Pyeong Chang, Sara McManus och Anna Hasselborg. Det var häftigt för barnen att få känna på en riktig OS-medalj!

OS-mästarna i curling, Anna Hasselborg och Sara McManus diskuterar spelstrategi med barnen på Olympic Day i Liseberg. Foto: SOK

I juni väntande stranden Ribban i Malmö som bjöd på fantastiskt väder. På fredagen besöktes stranden av inbjudna skolklasser och under helgen öppnades de olympiska dagarna för allmänheten. Ett 30-tal föreningar fanns på plats för att låta barnen prova på deras idrotter. Olympier som Anna Laurell Nash, boxning och Simon Sjödin, simning, peppade barnen och gav dem härlig inspiration för att fortsätta idrotta.

Avslutningen på årets turné blev Solskensdagarna med Olympic Day i Kungsträdgården, Stockholm. Ett 15-tal föreningar var på plats och fyllde Kungsan med roliga idrotter. Som vanligt var det en strid ström av besökare som passerade parken och många blev kvar i flera timmar.

Fakta om Olympic Day

  • 2018 genomfördes tio Olympic Days på fyra orter, Spånga, Göteborg, Malmö och Stockholm. Över 60 idrottsföreningar och 15 olympier har funnits på plats. Dagarna besöktes av över 16.000 barn.
  • Olympic Day genomförs med lokala arrangörer och föreningsledare från lokala idrottsklubbar.
  • Sedan starten 2011 har drygt 131.000 barn besökt en Olympic Day.
  • SOK har genomfört över 220 Olympic Days sedan 2011.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper