Publicerad 6 oktober 2016

Fredrik Lindberg curlar sitt lag på distans

Lagd Edin är precis hemkomna från Schweiz där det blev vinst. I Europas största tävling Swiss Cup slog de världsettorna i kvartsfinalen samt OS-tvåan i finalen.

Fredrik Lindberg är nöjd efter helgen. Coachandet och planen håller och tränaren och laget (Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren, Oskar Eriksson och Niklas Edin) arbetar på för fullt - även när de inte ses fysiskt.

- Många gånger spelar laget tävling och jag pluggar och sköter mitt coachande från hemmaplan. Vi jobbar på det sättet ibland och då sköter vi kommunikation via internet och de skriver veckorapporter, berättar Fredrik.

Med en bra struktur och tydligt upplägg så blir den här typen av samarbete effektivt för laget menar Fredrik.

- När vi väl träffas sitter vi ner och pratar och utvärderar hur veckorna varit. Hur har det gått? Vad behöver jag hjälp med just nu? Vad verkar fungera? Hur vi vill fokusera den närmsta tiden. Sen utgår vi från de avstämningarna när vi prioriterar vad som behöver tränas, säger Fredrik.

Curlingsäsongen är i full gång och kommer vara så fram till maj och Fredrik har de närliggande målen klara.

- Vi har bytt ut en spelare och nu ska vi få in honom bra i laget. Vi ska prestera på de mästerskap vi har och kvala inför OS, säger Fredrik.

Curling har bland annat EM i november och VM i april och efter säsongen görs en utvärdering kring hur säsongen har varit innan man siktar på det stora målet.

- OS ligger hela tiden i bakgrunden. Det är skönt att ha det som en liten påminnelse. 500 dagar kvar är inte mycket kvar, när man börjar titta på tävlingarna. Våren 2017 är säsongen slut och efter sommaren börjar EM i november och sen är det OS, så det beror lite på hur man förhåller sig, säger Fredrik.

Fredrik känner sig lugn när han blickar framåt.

- Vi har haft och har en bra plan på hur det ska fungera. Bevisligen har den funkat jättebra, vi har varit på topp-3 på alla tävlingar och vi har aldrig varit så pass bra som vi är nu, så det känns jättepositivt, säger Fredrik.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper