Foto:SOK

Publicerad 23 april 2016

Mia Hermansson ger allt

2016 började med Grand Prix-brons på Cuba och sen återstod åtta poängtunga turningar av OS-kvalet. Nu i slutet av april har Mia hunnit avverka fem och resorna har gått mellan Japan, Georgien, Sverige, Turkiet och Ungern.

I slutet av april är det dags för EM i Ryssland.

- Det är blandade känslor, jag har tävlat jättemycket i vår och knappt varit hemma så man börjar bli sliten. Jag känner i kroppen att det börjar gå segt och man hinner aldrig vila. Det är mycket med fingrarna och jag är lite kass i ena knäet. Det är svårt att återhämta det ordentligt, men det är bara att kämpa. Annars känns bra!

Mia har tre tävlingar kvar i OS-kvalet så hon vet om att det bara är att bita ihop. Det gäller att leverera nu de sista veckorna när det är många konkurrenter som försöker få poäng.

- Jag har en Grand Slam tävling och en Grand Prix tävling kvar i kvalet. Sen går det ett Masters i Mexico som också är med i kvalet. Där måste man vara topp 16 på världsrankingen, just nu ligger jag på topp-21. Dock vet jag att de vill att så många som möjligt ska tävla där, så ligger jag 17-18 så är det nog lugnt. 

I fredags (22 april) vann Mia första matchen, men förlorade sen mot Italienaren.

- Hon kan mig jäkligt bra, vi har mötts flera gånger innan. Jag ledde med 2-1, sen reducerade hon. Hon är bra på att förhindra det jag vill göra, stoppa det jag vill göra ganska effektivt.

Mia fortsätter kämpa på och än tänker hon inte ge upp.

- Vi var med i testgruppen för OS-kläderna och fick prova de häromdagen. Då fick man energi och då kände jag att "De här vill jag ha på mig i sommar!"

Partners

Huvudsponsorer, logotyper