Publicerad 19 mars 2016

Svenska handbollsdamerna säkrade plats i Rio

De svenska damerna vann den viktiga kvalmatchen mot Polen den 19 mars med 30-24.

Sverige hade övertag mot Polen i stort sett hela matchen. Ställningen efter den första halvleken var 16-12 till Sverige och Bella Gulldén gjorde bland annat fem mål. Under andra halvlek skedde flera bra räddningar från Sveriges målvakt Johanna Bundsen vilket gjorde att Sverige kunde ta hem segern.

Dagen innan hade Sverige vunnit över Mexiko i premiärmatchen med 41-20. Med vinsten mot Polen samt Mexikos förlust mot Ryssland några timmar senare, säkrar de svenska handbollsdamerna en plats i de Olympiska sommarspelen i Rio de Janeiro 2016.

Utöver Sverige är även Ryssland klar för OS då båda länderna tagit fyra poäng. Något som också innebär att matchen mellan Sverige och Ryssland (20 mars) saknar betydelse för uttagningen eftersom det redan är de två bäst placerade lagen som nu möts.

OS-kvalet i damernas handboll spelas 18–20 mars i Astrachan, Ryssland.