Publicerad 2 mars 2016

Sophie Hansson samlar på svenska juniorrekord

Hon tog två Junior-VM-silver i somras och satte samtidigt svenska juniorrekord tre gånger på rad. Men det var bara början. Att säga att 2015 var Sophie Hanssons år - är en underdrift.

Sophie Hansson ägnade hösten 2015 åt att sätta svenskt juniorrekord på 50 meter bröstsim under Junior-VM i Singapore, något hon lyckades göra i både försök (31,48), semifinal (31,32) och final (31,18). Tre månader senare var det dags för kortbane-SM i Helsingborg, där satte hon svenskt juniorrekord på 100 meter med tiden 1.05,28.

I december blev det tillfälle att skriva om rekordböckerna igen, även här satte Sophie svenskt juniorrekord i försöket (30,37), semifinalen (30,33) och i finalen där hon fick tiden 30,27. Hon tog även en silvermedalj i 4x50 medley, hennes första medalj i ett seniormästerskap innan det var dags för ett tre-veckors träningsläger, i Florida, Tampa.

- Det var roligt att träna med så många och så mångra bra. 50-metersträningen var värdefull. Hemma i Helsingborg har vi endast en 25-metersbana. Det finns en till bana i Helsingborg, men den är utomhus, så vi åker ner till Malmö om vi behöver en.

Under GP-tävlingar i Malmö i januari i år tog Sophie Hansson även hem tre segrar på 50, 100 och 200 meter bröstsim.

- Det gick det jättebra. Jag sänkte med nästan 1,8 sekunder på 100 meter och två sekunder på 200 meter om man jämför från förra året. Väldigt bra start på säsongen, säger Sophie.

Hon simmade redan då under EM-kvaltiden på 100 meter, men får inte kvala till OS ännu. Först är det tävling i Antwerpen i början på mars innan det blir OS-kvaltävling i Stockholm i början på april. Men tankarna inför OS är inget som påverkar Sophie.

- Jag försöker att inte tänka på det, utan istället fokusera på min egen utveckling. Jag stressar inte upp mig, utan det viktigaste är att göra så gott man kan. Mer kan man inte göra, säger Sophie.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper