OS-medaljören och ishockeytjejen Frida Nevalainen på Olympic Day i Kungsan 2015. Foto: SOK

Publicerad 14 oktober 2015

Full fart med Olympic Day nästa år!

2015 har SOK genomfört 35 Olympic Days på sammanlagt 22 orter spritt över Sverige. Från Åre i norr till Malmö i söder. Drygt 22 000 barn har varit med och testat på idrotter tillsammans med ortens lokala idrottsföreningar och några av Sveriges olympier.

Lite speciellt för det senaste året är att Olympic Day har fått äran att komma till två helt nybyggda arenor. Den fantastiska anläggningen Prioritet Serneke Arena i Göteborg och en lite mindre men väldigt fin arena på Gotland. I Göteborg bjöds barnen på lite extra stjärnglans när sällskapet Svenska Olympier hade en träff i samband med dagen och ett 40-tal olympier var med på invigningen.

Olympierna mitt bland alla barn vid invigningen av Olympic Day i Halmstad 2015. Foto: SOK

Olympierna mitt bland alla barn vid invigningen av Olympic Day i Halmstad 2015. Foto: SOK

- Det bästa minnet jag har från året är från invigningen i Halmstad. Tusen barn var samlade och när vi avslutade invigningen med nationalsången sjöng allihop med. Det var en fantastisk stämning och jag fick verkligen gåshud av att se och höra alla barnen. En häftig upplevelse! Sen finns det naturligtvis massor av fina minnen av barn som det lyser i ögonen på när de lyckas med något de inte har gjort förut eller när de lyckas slå en olympier i någon utmaning. Det lyser för den delen också i olympiernas ögon när de är med och idrottar med barnen eller har tuffa fighter med varandra i diverse utmaningar, säger Nathalie Larsson, SOK:s projektledare för Olympic Day och minns tillbaka.

Fullt fart redan i januari 2016

Nästa års dagar är redan på planeringsbordet och SOK räknar med att genomföra ett 40-tal Olympic Days under 2016. Året inleds troligtvis redan i januari med en dag i Piteå som också är den stad som arrangerar SM-veckan vinter 2016.

Brotttaren och olympiern Jalmar Sjöberg på Olympic Day i Malmö 2015. Foto: SOK

Brotttaren och olympiern Jalmar Sjöberg på Olympic Day i Malmö 2015. Foto: SOK

Så fort planeringen är spikad kommer 2016-års Olympic Day-program att presenteras på Olympic Days hemsida.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper