Elin Johansson efter bronsmatchen. Foto: GettyImages

Publicerad 18 juni 2015

Elin ger Sverige ännu ett ES-brons

Ytterligare ett ES-brons i Baku till Sverige i taekwondo genom Elin Johansson i -67-kilosklassen där hon besegrade ukrainskan Tetereviatnykova med 2-1 i Golden Point.

Den svenska världsettan i Taekwondos -67 kilosklass fick en tuff match i semin mot Azerbajdzjanskan Azizova och fick se sig besegrad med 5-2. I bronsmatchen mötte hon Tetiana Tetereviatnykova från Ukraina. Matchen blev avvaktande och stod 1-1 vid full tid vilket gav en fjärde rond som avgörs på Golden Point, första poäng. Elin fick in en försvarsspark som gav det avgörande resultatet 2-1 och gav Elin bronspengen.

I simhopp tog sig Ellen Ek till final på 10 m plattform efter en sjätteplats i förmiddagens kval. En plats hon höll ända tills finalens sista hopp där hon missade och tappade tre placeringar till en slutlig niondeplats. Ellens slutpoäng blev 330,50. Tävlingen vanns av Storbritanniens Lois Toulson på 456,70.

Ellen Ek i simhoppsfinalen. Foto: GettyImages

I boxningens mellanvikt -75 kilo blev det inget avancemang för Leon Chartoi som förlorade mot Ukrainas Voitaliuk med 3-0.

I herrarnas 50 meter liggande gevärsskytte var förhållandena riktigt svåra med stark motvind som gjorde att vindarna inne på skyttearenan virvlade åt alla möjliga håll och gjorde det svårbedömt för skyttarna. Svenska Sam Andersson var inte undantagen utan hade det tufft att få till träffarna, slutade på 605,6 poäng vilket är långt ifrån hans förmåga. Sam slutar på en 35:e plats och tävlingen vanns tillslut av tysken Henri Junghaenel före italienaren Marco de Nicolo och Sergei Martynov, Vitryssland.

- Det var lite väl mycket lotteri idag. Motvind är bland det svåraste i gevärsskytte eftersom vindarna inne på skyttearenan lätt vänder åt båda håll och det går inte att räkna ut åt vilket håll du bör kompensera, förklarar Jonas Edman, skyttesports sportchef förhållandena.

Sam Andersson under kvalet. Foto: SOK

Det är slutspelat för de svenska bordtennisspelarna efter den tredje omgången i herrarnas singelturnering. Både Pär Gerell och Kristian Karlsson ställdes mot varsin bättre rankad portugis som vann lagtävlingen tidigare i veckan och båda förlorade.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper