Robert Lindstedt. Foto: SOK

Publicerad 17 februari 2015

Rio blir dubbel slutpunkt

OS i Rio 2016 blir i dubbel bemärkelse slutpunkt på tenniskarriären för dubbelspecialisten Robert Lindstedt. -Ja, det känns som en naturlig slutpunklt, säger Robert som om en dryg månad fyller 38 år.

Tillsammans med Johan Brunström räknar Robert med att spela dubbel i Rio 2016.
-I dagsläget är Johan den naturliga partnern, konstaterar Robert.
Till vardags på ATP-touren kamperar Robert ihop med Marcin Matkowski, Polen.

I OS-turneringen måste dubbelspelarna komma från samma nation. I de dubbelturneringar som spelats sedan årsskiftet har totalt 88 par spelat. 33 av dem är "rena" nationspar.

Fördel att ha spelat ihop

-Det är klart att det är en fördel om man känner varandra. Jag och Johan har ju spelat en hel del ihop i Davis Cup så vi känner varandra väl. Men det är klart att det vore bra om vi kunde få till en eller annan turnering tillsammans före OS i Rio, konstaterar Robert.

I London blev det två matcher i OS-turneringen för det svenska paret. Men trots besvikelsen av att åka ut redan i andra omgången är det många positiva minnen som Robert har från OS.

OS-byn magisk

-Ja, OS-byn var magisk och att träffa aktiva från andra idrotter var en höjdare. Jag har fortfarande kontakt med flera, säger Robert som också var facinerad av ytterligare en sak:

-Jag tänkte på en sak när jag var i gymmet och det var hur man kan få en människokropp att se så annorlunda ut beroende på vilken idrott man håller på med.
Att OS har stor prioritet för tennisspelarna i världen råder det numera inget tvivel om.
-Nej, ju närmare OS vi kommer ju mer snackas det om OS i omklädningsrummen. säger Robert.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper