Skicrossåkarna Viktor Andersson, Erik Mobärg, Sandra Näslund, David Mobärg samt alpinåkarna Kristoffer Jakobsen, Anna Swenn-Larsson och Sara Hector är uttagna till OS i Peking 2022. Foto: TT

Publicerad 6 maj 2021

OS-truppen växer med sju namn och ett lag

OS-truppen till Peking växer. Under den sista dagen av Olympic Camp i Östersund fick ytterligare sju individuella idrottare och ett lag klartecken att tävla i vinterspelen 2022.

– Vi kan summera tre viktiga dagar tillsammans med aktiva och ledare på Olympic Camp. Hittills har 16 individuella idrottare och åtta lag fått klartecken till OS truppen i Peking 2022 – och vi är på väg mot ett lika starkt lag som vi hade i PyeongChang 2018, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

De idrottare som blev uttagna till OS i Peking under torsdagen var en skicrosskvartett med bröderna Erik och David Mobärg, Viktor Andersson och Sandra Näslund. Från alpint gavs OS-biljetter till Sara Hector, Anna Swenn-Larsson, Kristoffer Jakobsen samt ett lag i team event (parallellslalom).

Alla utom David Mobärg fanns med redan i PyeongChang 2018, men samtliga åker till Peking på jakt efter karriärens första OS-medalj.

– Alla uttagna har visat resultat bland de åtta bästa i världen och att de har kapacitet att tävla om medaljer, säger Peter Reinebo, verksamhetschef på Sveriges Olympiska Kommitté och chef för den svenska OS-truppen nästa år.

OS i Peking invigs den 4 februari 2022 och tävlingarna pågår till den 20 februari.

FAKTA/OS-truppen hittills

Längd: Linn Svahn, Jonna Sundling, Frida Karlsson, Ebba Andersson, Jens Burman, Oskar Svensson, lag herrstafett, lag damstafett, lag sprintstafett herr, lag sprintstafett dam.

Skidskytte: Hanna Öberg, Sebastian Samuelsson, Martin Ponsiluoma, lag herrstafett, lag damstafett, lag mixstafett.

Alpint: Anna Swenn-Larsson, Sara Hector, Kristoffer Jakobsen, lag team event.

Skicross: Sandra Näslund, Viktor Andersson, Erik Mobärg, David Mobärg.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper