Elvira Öberg tar sin andra silvermedalj vid OS i Peking 2022. Foto: TT

Publicerad 13 februari 2022

Ännu ett silver till Elvira

Skidskytten Elvira Öberg följde upp sitt silver från sprinten med ytterligare en silvermedalj i jaktstarten i Peking 2022. Det är första gången en svenska tar OS-medalj i damernas jaktstart.

Elvira Öberg passerar mållinjen som tvåa i damernas jaktstart i Peking 2022. Foto: TT

Det var busväder på skidskyttestadion i Zhangjiakou när jaktstarterna skulle avgöras. Elvira gick ut dryga halvminuten efter norskan Marte Olsbu Röiseland och höll avståndet på första rundan med felfritt skytte. En bom i andra liggande skyttet och ytterligare två bommar i första stående gjorde att Öberg kom in tillsammans med fem andra åkare på vallen inför avslutande skyttet. Och då när det behövdes som mest så tryckte hon dit en ytterligare nolla och gick ut på spurtvarvet som tvåa. Hon hade Ingrid Landmark Tandrevold bara några sekunder bakom sig, men drog ifrån rejält på vägen till sista mellantiden och gick i mål som klar tvåa, 1,36 bakom suveräna Marte Olsbu Röiseland som vann sin fjärde medalj i Peking. Öberg tog sin andra OS-medalj på tre dagar och Sveriges elfte medalj i Peking.

Av övriga svenskar gjorde Linn Persson en riktigt fint lopp och klättrade från tionde till femteplats. Inför det avslutande skyttet låg hon strax bakom Elvira och var med i kampen om OS-medaljerna, men ett missade skott grusade den drömmen. Persson avslutade med att plocka tre placeringar på spurtvarvet och gick i mål som femma, 2,07 från segern och bara 18 sekunder från bronset.