Följ Max Salminen i webbserien Tillsammans till OS i Tokyo. Ladda ned OlympiaAppen för att ta del av det senaste avsnittet. Foto: SOK

Publicerad 4 december 2020

Maxat liv med båtar och bebisar – följ Salminen mot OS

Han vann OS-guld 2012. Nästan nio år senare har Max Salminen åter gyllene drömmar. Du kan följa hans väg mot sommarens spel i nya webbserien Tillsammans till OS i Tokyo.
– Jag ser det här som en häftig möjlighet att få visa hur vi som seglarfamilj löser hela logistiken med båtar, resdagar och barn, säger Salminen.

Max Salminen är en av de sex olympier som tittarna kommer få följa under det kommande halvåret i webbserien som SOK gör i samarbete med Svenska Spel. Max ser fram emot att få ge tittarna en inblick i hur livet som elitidrottare faktiskt är, hur han och familjen får ihop livspusslet.

– Jag har länge tänkt att man vill ha reda på lite mer än bara vinster och förluster, man vill lära känna idrottaren och hur han eller hon fungerar till vardags, säger Max Salminen.

Hans planering förändrades totalt när det stod klart att OS i Tokyo skulle skjutas upp ett år. Max och frun Susanne har numera två små barn, då sonen Hector alldeles nyss fick ett litet syskon.

– Vi har precis fått en bebis som ju egentligen var planerad att komma efter OS, så anpassningsbarhet är väl ledordet, säger Salminen.

Vid OS-guldet 2012 var Max gast i Fredrik Lööfs starbåt. I Tokyo sitter Max själv i en finnjolle, en båt han vann VM-guld med 2017. Max är redan uttagen till OS i Tokyo av SOK. Om du laddar ned OlympiaAppen kan du följa honom och familjen i förberedelserna fram till sommarens spel:

– Corona-vardagen är ständigt föränderlig och ställer verkligen vår anpassningsbarhet på prov. Jag ser fram emot att få visa vad som krävs för att ta sig till ett OS. Sedan gläder jag mig också åt att få sprida lite solsken genom rutan från vår träningsbas nere på Lanzarote, säger Max Salminen.

Ladda ner OlympiaAppen

Du hittar OlympiaAppen där appar finns. Ladda gärna ner här:

Google Play Länk till annan webbplats.

Har du redan OlympiaAppen kan du se första filmerna med Max Salminen här:

Första avsnitten i OlympiaAppen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper