Martin Käck under morgonens match mot Danmark. Foto: AWBG2019

Publicerad 12 oktober 2019

Viktig vinst mot USA i beachhandboll

Svenska beachhandbollslaget förlorade mot Danmark med 0-2 i gruppspelets tredje omgång på Anoc World Beach Games i Qatar. Men laddade om och säkrade en kvartsfinalplats genom seger mot USA på eftermiddagen.

Sverige förlorade lördagens första match mot de regerande europamästarna Danmark med 2-0 i set. Danskarna fick ett tidigt övertag i första halvlek som de behöll perioden ut och vann med 25-20. I den andra halvleken var Sverige bättre med från start och hade en tidig ledning. Danmark kom dock tillbaka och vann även den halvleken 19-12.

Det svenska laget laddade snabbt om och visade en bra uthållighet när de slog det storsatsande amerikanska laget med 2-0 mitt under dygnets hetaste timmar. USA låg bra med tidigt i bägge halvlekarna men Sverige visade styrka i slutet av båda perioderna. Första perioden tog Sverige med klara siffrorna 23-18. Den andra halvleken satt hårdare inne och amerikanerna visade på bländande målvaktsspel. Med 19 sekunder kvar av matchen var ställningen 18 lika och USA missar ett skott för att avgöra. Matchen går till Golden goal där Sverige vinner det viktiga uppkastet och sätter den avgörande poängen.

Sverige ligger nu trea i gruppen och är klara för kvartsfinaler. I morgon klockan 8.50 svensk tid möter det svenska laget de regerande världsmästarna Brasilien i en match om andraplatsen i gruppen.