Olsson Westergren, friidrott, Aftab Baig, tennis, Adam Schön, simning, Eddie Olsson, gymnastik, Johan Ekberg, simning och David Holmgren, SOK under ledarmötet på Stadion i maj. Foto: SOK

Publicerad 23 maj 2019

De ska leda truppen på Ungdoms-OS

Med sextio dagar kvar till invigningen av den europeiska ungdomsolympiska sommarfestivalen (EYOF) i Baku har den svenska ledartruppen samlats för ett första planeringsmöte. Sverige kommer att ställa upp i sex idrotter när tävlingen drar i gång i mitten på juli.

Ledarna som kommer att stötta ungdomarna i sommarens truppen är:
Lars Wahlqvist, cykel
Karin Olsson Westergren, friidrott
Eddie Olsson, gymnastik
Helena Andersson Melander, gymnastik
Johan Berg, judo
Adam Schön, simning
Johan Ekberg, simning
Aftab Baig, tennis
Henrik Forsberg, truppchef SOK
Helena Wielinder, assisterande truppchef SOK
David Holmgren, fysioterapeut SOK
Jennie Berggren, fysioterapeut SOK

Den svenska truppen kan totalt bli upp till 40 aktiva från idrotterna cykel, gymnastik, friidrott, judo, simning och tennis. Nio simmare har redan tagits ut och för övriga idrotter pågår kvalen för fullt. Hela truppen kommer att vara uttagen i början av juli.

Tävlande från 48 nationer väntas komma till Baku, Azerbajdzjan i juli för att tävla i basket, brottning, cykel, friidrott, gymnastik, handboll, judo, simning, tennis och volleyboll.

Europaungdoms-OS, eller European Youth Olympic Festival som det heter på engelska, brukar förkortas till EYOF. Tävlingen arrangeras vart annat år, både på vintern och på sommaren. Festivalen arrangerades för första gången 1991. Den är tänkt som en första introduktion till den olympiska världen för europeiska ungdomar i åldrarna 14-17 år och är i många idrotter även en internationell tävlingsdebut. Sommarens tävlingar arrangeras i Baku, Azerbajdzjan den 21-27 juli.

Den svenska truppen till EYOF

Sveriges trupp till Europaungdoms-OS i Baku, Azerbajdzjan, 21-27 juli 2019.
Uttagningar kommer att göras under juni i cykel, gymnastik, friidrott, judo och tennis.

Simning: Boiana Gradinarska, David Falk, Emelie Fast, Isa Lundgren-Sonnergren, Kristina Orban, Olivia Bäckström, Sofia Abrahamsson, Thilde Smedbäck och Tyra Littorin.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper